• Benno’s Inspiratieworkshops op 12 november 2019

Dinsdag 12 november 2019 van 14:30 – 16:10 in het BPH is er de keuze uit het volgende inspirerende aanbod.

  • Never trust a fat behavioural designer – Thomas Wollersheim

Zijn er dingen die je graag zou willen doen maar krijg je het maar niet van de grond? Denk aan fit worden, flossen, een taal leren, mediteren etc. Met een paar inzichten vanuit de gedragspsychologie lukt het je misschien wel. Hoe Tiny Habits van BJ Fogg jouw leven in de gewenste richting sturen.

  • Direct naar de kern in gesprekken met studenten – Sigrid Verberne

Hoe geef je richting in een gesprek met studenten en win je tijd door niet te blijven hangen / meegaan in het verhaal? Deze workshop gaat over de functionaliteit van emoties als feedbacktool, en hoe je hierdoor nog efficiëntere (slb-)gesprekken met studenten kunt hebben.

  • God’s away on business; de marketing van religie vanuit seculier perspectief – Ruurd Mulder

Of we het leuk vinden of niet, religie speelt nog steeds een belangrijke rol in onze samenleving. Dat is merkwaardig wanneer we bedenken dat de wetenschap zo ongeveer alle religieuze fabels heeft ontmaskerd als apert onwaar. Als iets de kracht bewijst van Storytelling, dan is het wel religie.

De gedachte dat de mens God heeft geschapen, maakt het mogelijk om kerken en andere godsdienstige organisaties te beschouwen als dienstverlenende instellingen. Dit seculiere perspectief maakt het marketingdenken relevant voor de georganiseerde religie. De reikwijdte van het marketingdenken beperkt zich niet tot bier, sportschoenen en auto’s, maar is ook voor spirituele zaken relevant. Deze constatering roept vervolgens vragen op als: aan welke behoeften appeleren religies, met welke goederen en diensten voorzien religies in deze behoeften en wat zijn de bijbehorende verdienmodellen? Wat zijn wat dat betreft de overeenkomsten tussen religies en een smartphone? Kan de koopman misschien nog iets leren van de dominee? En in hoeverre zijn de 3C’s (Connecties, Corruptie en Chantage) relevant?

Deze vragen komen aan de orde tijdens de ‘workshop’ God’s away on business. De interactie binnen deze workshop blijft binnen de perken. Het is vooral lekker luisteren en misschien een beetje discussie…

  • Hoe start je een presentatie of speech het krachtigst? – Steven Lips

Een persoonlijke anekdote? Een boude stelling? Of toch jezelf toch eerst even stevig introduceren? Hoe je een presentatie of speech begint is een van de belangrijkste keuzes die je zult moeten maken. Je hebt doorgaans slechts een seconde of 10 om je publiek te boeien en te binden. Daarna verslapt de aandacht automatisch en zul je stevig aan de bak moeten om je boodschap alsnog in het hoofd en hart van je publiek te krijgen. Maar hoe maak je nu de sterkste opening tijdens een professionele presentatie of overtuigende speech? Oefen onder begeleiding van collega Steven Lips, auteur van het handboek ‘In 6 stappen SIMPEL presenteren’, welke openingsvormen het beste bij jouw persoonlijke spreekstijl past. Zodat je jouw volgende publieke optreden met een vliegende start begint.

De ideale voorbereiding: Beluister het luisterboek ‘In 6 stappen SIMPEL presenteren’ op simpelpresenteren.com/als-luisterboek. Bekijk je agenda en bepaal wanneer jouw volgende presentatie of speech zal zijn. 

  • Open-source investigation met The Bellingcat Method – Charlotte Godart

Onderzoekscollectief Bellingcat was 10 oktober al te gast bij de CB Specials. Researcher Charlotte Godart vertelde een volle zaal toen over de Bellingcat Method: online open-source onderzoek dat iedereen kan doen om zo een bijdrage te leveren waarheidsvinding en fact-checking.  De onderzoeken naar de MH17, het gebruik van chemische wapens in Syrië, kindermisbruiknetwerken: allemaal kenden ze een doorbraak dankzij de inzet van Bellingcat. Deze Benno’s workshop is een korte kennismaking met enkele van de onderzoeksmethoden van Bellingcat, zoals geolocation en social media searching. Speur zelf het web af op zoek naar antwoorden. Neem je laptop mee.

De keuze is weer ruim en divers – en het aantal plaatsen beperkt. Je kunt je nu aanmelden via onze online agenda.



Creative Commons License

Copyright © Hogeschool van Amsterdam

FB    FB    FB    FB